متن استاتیک شماره 20 موجود نیست

بیمارستان رازی سراوان در سال 1351در زمینی به مساحت34937متر مربع در خیابان عدالت شهرستان سراوان به بهره برداری رسید

این بیمارستان دارای 205 تخت فعال و نیز شامل بخش های اورژانس - اطفال و نوزادان -جراحی عمومی زنان و زایمان - جراحی عمومی مردان - ارتوپدی - HRP - POST PARTUM - LDR - و دارای 4 اتاق عمل و بخش های ویژه ICU - NICU - PICU - همودیالیز - تالاسمی و بخش های پاراکلینیک رادیولوژی - سی تی اسکن - سونوگرافی -فیزیوتراپی - ازمایشگاه تشخیص طبی - کلینیک های زنان و زایمان - جراحی - اطفال - مامایی و مشاوره شیر مادر می باشد.

در این بیمارستان ماهانه حدود 800 عمل جراحی سبک و سنگین مانند لاپاراتومی - اسپلنکتومی - اناستوموز - عروقی انجام میگیرد و همچنین عمل جراحی خونریزی مخچه در سطح شهرستان در این بیمارستان برای اولین بار انجام شده است و در 9 ماهه نخست سال 1402 در این بیمارستان تعداد 5913 زایمان طبیعی انجام شده است. این بیمارستان مرکز اصلی پاسخگویی به بیماران دیالیزی  - تالاسمی  - ترومایی مانند تصادفی , سوختگی و تیر خوردگی می باشد 

.................................................................

 

این بیمارستان در سال 1400 مفتخر به کسب درجه یک ارزیابی اعتبار بخشی کشوری گردید.

  • 1400/04/29 - 06:50
  • - تعداد بازدید: 1251
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 168
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF )

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF )

بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) با گزش یک کنه از خانواده Bunyaviridae منتقل می شود و گرچه میزبان اصلی آن حیوانات است، ولی ...

تب کنگو کریمه

 

 

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF ) 

بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) با گزش یک کنه از خانواده Bunyaviridae منتقل می شود و گرچه میزبان اصلی آن حیوانات است، ولی موارد پراکنده آن در انسان نیز دیده می شود.
این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ در شبه جزیره کریمه توسط دانشمندان روسی شناسایی شد و تب هموراژیک کریمه نام گرفت. در سال ۱۹۶۹ مشخص شد عامل تب خونریزی دهنده کریمه مشابه عامل بیماری است که در جریان اپیدمی سال ۱۹۵۶ در کنگو پیدا شد و ترکیب نام این دو منطقه علت نامگذاری این بیماری است.

هر ساله با شروع فصل گرما شرایط مناسبی برای رشد ویروس تب کریمه و کنگو( CCHF )  فراهم می‌شود .  مخزن بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی از جمله گاو، گوسفند، بز، سگ، زرافه، کرگدن، جوجه تیغی و.. است. 

 

همه چیز از یک کنه شروع می شود

ویروس CCHF بر اثر گزش کنه و تماس با خون و بافت آلوده بوجود می آید. بیشتر قربانیان کارگران کشتارگاه ها، دامپزشکان و کشاورزان هستند

راه های انتقال تب کریمه -کنگو به انسان:

انتقال از طریق گزش کنه آلوده

ازطریق له کردن کنه

تماس مستقیم با لاشه گوشت ،خون،ترشحات وبافتهای آلوده

تماس باترشحات ،خون وتنفس افراد مبتلا

تنفس در تماس با دامهای آلوده

افراد در معرض خطر :

دامداران ، کارکنان کشتارگاه ها ، قصاب ها ، خانم های خانه دار ، دامپزشکان ، پزشکان و پرستاران و ...

علائم بیماری :

بیماری در دام علائم مشخصی ندارد و این امر تشخیص بیماری را مشکل می سازد . فقط زمانی که ویروس در خون دام وجود دارد تب زودگذر و خفیفی ایجاد میکند که بعد از حدود یک هفته این تب خفیف نیز از بین می رود .

علائم در انسان : مرحله قبل از خونریزی : بیماری در انسان یک دوره کمون 7-2 روزه ( متوسط 3 روز ) داشته   و شروع علائم ناگهانی است . سردرد شدید ، تب ، لرز ، درد عضلانی ( بخصوص در پشت پاها ) گیجی ، درد و سفتی گردن ، در د چشم و ترس از نور ( حساسیت به نور ) اتفاق می افتد .ممکن است حالت تهوع ، استفراغ  بوجود آید که گاه با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه می شود .

مرحله خونریزی دهنده :  مرحله کوتاهی است که به سرعت اتفاق می افتد و 10- 1 روز طول می کشد .خونریزی از اندازه پتشی ( خونریزی زیر پوستی ) تا اکیموز و هماتوم در مخاطها و پوست بخصوص در قسمت بالای بدن ایجاد می شود . خونریزی از لثه ، بینی ، استفراغ خونی ، ملنا ، خونریزی رحم ، مشکلات تنفسی و بزرگی کبد و طحال ممکن است دیده شود و نهایتا در70-15 درصد موارد منجر به مرگ بیمار می شود .

دوره نقاهت : بیماران از روز دهم وقتی ضایعات پوستی کم رنگ می شوند به تدریج بهبودی پیدا میکنند .

 

چند توصیه‌ مهم بهداشتی در آستانه عید قربان

_ از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبخ و عرضه می‌شوند، خودداری شود.

_ دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام خریداری کنید، چرا که این مراکز تحت نظر سازمان دامپزشکی است

_ در تمامی میادین مجاز عرضه دام، کارشناسان دامپزشکی حضور دارند و دام را قبل و بعداز ذبح بررسی و معاینه می‌کنند. برخی از انواع بیماری در دام‌ها علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آن‌ها هستند.

_ ذبح دام را در کشتارگاه‌ها انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید، چراکه خونابه‌های جاری می‌تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری‌های منتقله از دام به انسان شود.

_ افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه‌ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود

_ گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌ گراد در یخچال قرار داده شود، تا پدیده جمود نعشی منجر به گلیکولیز شود. گلیکولیز نیز منجر به افزایش میزان اسیدیته و کاهش PH گوشت می‌شود که این فرایند باعث می‌شود چنانچه ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در گوشت وجود داشته باشد، از بین رود

_ جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌ گراد، مصرف شود.

_ دامداران به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند.

واحد آموزش سلامت  بیمارستان رازی سراوان

 

 

 

  • گروه خبر : News,Events,Notifications,آموزش
  • کد خبر : 33046
Keywords
ابوالفضل قلاسی
خبرنگار

ابوالفضل قلاسی

Comments

0

comment

بیمارستان
سیستم تیکتینگ